Produkten har lagts till i varukorgen!
Svenska

 

MONZON TJÄNSTER

MonZon tillhandahåller ställnings- och väderskyddssystem i aluminium som löser problem och samtidigt ger en torr arbetsmiljö på arbetsplatser jorden runt. Vi förstår att varje projekt måste anpassas utifrån de krav som finns och att de inte kan stöpas i en och samma form som passar alla. MonZon tillhandahåller en heltäckande lösning för alla dina ställningsbehov:

 • Arbetsställningar för byggare
 • Byggnadsställningar för fasadarbeten
 • Ställningar för industrier
 • Hängbyggställningar för broar och varvsindustrin
 • Väderskydd
 • Dockningssystem för flygplan
 • Tillträdesställningar

Ställningar och väderskydd till försäljning

Alla produkter från MonZon uppfyller de högsta standarderna för säkerhet och driftsäkerhet som gör att våra aluminiumställningar har ett mycket gott rykte jorden runt. På grund av vår globala räckvidd kan vi erbjuda skräddarsydda köpalternativ som passar alla kunders enskilda ställningsbehov. När du köper en ställning från MonZon kan du förvänta dig:

 • Konkurrenskraftig prissättning på nytt ställningsmaterial.
 • Inga initiala kostnader vid godkänd kredit.
 • Överlägsen kundtjänst.
 • Stränga kvalitetskontroller och försäkringspolicyer.
 • Regelbunden materialtestning för att uppfylla globala krav.
 • 10 års garanti på alla aluminiumdelar.

MonZon ser till att en arbetsplats är säker att arbeta på genom att garantera säkra, robusta och pålitliga lösningar. Låt oss hjälpa dig att hitta en lösning som uppfyller dina behov. Om du har frågor som rör köp av ställningar är du välkommen att kontakta oss här via webbplatsen eller via någon av våra distributörer. Våra representanter pratar med dig om dina behov, går igenom olika anpassningsalternativ och diskuterar finansieringsalternativ.

SVENSK KONSTRUKTION

Komponenterna i alla systemen har utvecklats med hjälp av de senaste 3D-CAD-verktygen och FE-analyser har utförts under produktutvecklingsprocessen.

FE-analys av Monzonräcke™ (enhetligt fördelad belastning).

FE-analys av förbindelsemoment för Horisontal/Spira (My+).

MONZON INGENJÖRSKONST

När du köper en ställning från MonZon går du in i en samarbetsprocess med våra yrkeskunniga tillämpningstekniker. Vi vet att arbetet med att ta fram en byggnadsställning är en fin balans mellan erfarenhet, teknik och konstruktion. Vi anpassar alla projekt så att de passar dina specifika krav. Våra erfarna tekniker pratar med dig om dina specifika ställningsbehov, hur din arbetsplats ser ut och vilka säkerhetskrav som finns. Efter detta samtal är vi väl rustade för att utforma och ta fram en komplett lösning som löser dina specifika behov.

• Arbetar du på en byggnad med en unik konstruktion?

Vi kan göra en kundanpassad ställningslösning som passar dessa parametrar.

• Arbetar du med ett projekt med strikta och rigorösa säkerhetsföreskrifter?

Vi säkerställer att din ställning uppfyller alla relevanta standarder, inklusive SS-EN 12810-1, SS-EN 12811-1, SS-EN 16508:2015, AS/NZS 1567.1.2010, AS/NZS 1567.3.2015, ANSI SC100-5/05, CSA S269.2 och OSHA.

• Arbetar du på ett kommunalt projekt i en tätbefolkad stadsmiljö?

Vi tar fram en ställning som fungerar inom stränga utrymmesbegränsningar.

Vi kan vara till hjälp i alla dessa utmanande situationer och inte endast för att vårt team med tekniker arbetar med kraftfulla verktyg, utan också för att våra teammedlemmar har unika erfarenheter som ställningsmontörer. Vi har förståelse för de utmaningar som du står inför och vet vad vi kan göra för att hjälpa till att lösa de problem som uppkommer gällande ställningar.

Beprövad ingenjörsvetenskap

MonZons ingenjörer använder branschens mest avancerade konstruktionsprogram för att utveckla och ta fram ställningskonstruktioner och materiallistor, inklusive:

 • AutoCAD 2D, 3D och 4D.
 • AutoCAD-insticksprogram som Revit och BIM för att bygga informationsmodeller.
 • Autodesk Inventor 3D.
 • Autodesk Robot Structural Analysis Professional.
 • SOLIDWORKS för produktkonstruktion och animeringar.
 • MonZon SCAFFCAD™ för unika och anpassningsbara komponenter, för att ta fram materiallistor, arbetstimmar, analysera olika arbets- och snöbelastningar samt vindtunnelsimulering. Integrerar med AutoCAD och Autodesk Robot.

Om du vill undersöka hur ett ställningssystem som uppfyller alla dina unika behov tas fram är du välkommen att kontakta oss eller ringa till ett lokalt kontor i din närhet. Sedan pratar vi tillsammans om vilka utmaningar du står inför och vilken lösning som skulle fungera för dig.

 

MONZON TEKNISK SUPPORT

Att arbeta med MonZon innebär mycket mer än bara beprövad ställnings- och tillgångsutrustning; det innebär att arbeta med människor som har teknisk expertkunskap när det gäller byggnadsställningar och insikt i branschen världen över.

MonZons tekniska expertkunskap inom ställningar

Vårt nätverk av tekniska experter inom teknisk design och tillverkning erbjuder stödjande projektinformation, inklusive beräknande programlösningar, bedömning av lösningar på plats och rekommendationer.

MonZons dokumentation

Vi tillhandahåller aktuella monteringsanvisningar och övrigt material som täcker hela omfattningen av vårt tekniska team för att stödja våra partners och kunder.

MonZons tekniska team

Vi tillhandahåller anvisningar på plats och problemlösning tillsammans med råd om själva arbetet. Tillsammans säkerställer den yrkeserfarenhet och kunskap som våra experter besitter inom ingenjörskonst och teknik att kunderna får absolut maximal produktivitet, hastighet, säkerhet och anpassningsbarhet från MonZons komponenter på varje enskilt jobb. På förfrågan undertecknar en ingenjör en teknisk rapport med konstruktionsberäkningar för att verifiera och garantera konstruktionen. Handla av MonZon och du får en livslång investering i tekniskt kunnande, expertis och förstklassiga supporttjänster.

En av våra supporttjänster är en rapport med nödvändiga hållfasthetsberäkningar som bekräftar alla laster enligt din lokala standard SS-EN 12810-1, SS-EN 12811-1, SS-EN 16508:2015, AS/NZS 1576.3, ANSI SC100-5/05* och/eller CSA S269.2.

 

MONZON UTBILDNING

När du köper NO LIMIT™ ställningssystem eller PROTECT IT™ väderskyddssystem får du mer än bara utrustning. Du får också ta del av fördelarna med vårt företags unikt breda och djupa expertkunskap. Med NO LIMIT™ får du en ställning av högsta kvalitet som är lätt och kan byggas i olika vinklar. Du får också ett heltäckande lära känna-program som ett stöd för dig att utnyttja din nya investering till max.

Vi levererar inte bara din ställning eller ditt väderskydd och lämnar dig att själv fixa resten. Istället erbjuder vi ett heltäckande lära känna-program där du och dina medarbetare får lära er hur det nya systemet ska monteras, användas och demonteras på bästa sätt.

Lokal tillgång till våra utbildningscentra.

Vad som ingår i MonZons ställningsmonteringsutbildning

I vår ställningsbyggnadsutbildning ingår våra lära känna-program som är utformade för att ge dig och dina medarbetare den information som ni behöver för att på ett säkert och bra sätt använda ert nya system. Vi visar bokstavligen hur monteringen av det nya systemet ska göras från ruta ett tills allt är klart samt förklarar varje steg i monteringsprocessen på ett sätt som säkerställer att dina medarbetare kan använda systemet på ett säkert sätt. Med MonZons utbildningskurs kan du förvänta dig:

 • Anpassade alternativ utifrån dina behov. Dessa lära känna-workshops passar inte alla. Istället är de specialgjorda utifrån ditt specifika projekt. I utbildningskursen pekar vi på alla unika egenskaper som MonZon NO LIMIT™-ställningar eller MonZon PROTECT IT™-väderskydd har så att du verkligen kan utnyttja deras fulla potential.
 • Support på plats oavsett var. Vi skickar regelbundet ut utbildare till avlägsna platser i världen för att tillhandahålla den support som våra kunder behöver och vi kan göra detsamma för dig.
 • Vi förbereder våra introduktionskurser på engelska så att alla kan vara med från början vilket är viktigt på alla arbetsplatser där arbetet pågår. Om dina medarbetare kommer från olika länder och talar olika språk försöker vi vara behjälpliga med en översättare så att du inte behöver oroa dig för att en del av medarbetarna går miste om nödvändig utbildning.

Alla deltagare får ett utbildningscertifikat.

Dessutom har både NO LIMIT™ och PROTECT IT™ båda ett antal fördelar. För entreprenörer eller projektledare som står inför tuffa deadlines är förmågan att snabbt montera ställningen eller väderskyddet, sedan demontera det och montera det igen på annat sätt för att klara av olika behov ovärderlig. Vi förstår dock att det bland dina medarbetare finns olika erfarenheter, däribland veteraner och sådana som nästintill är nybörjare. Till och med dina erfarna medarbetare kan sakna kunskap om specifika delar i systemet som du har köpt. Det är därför vårt utbildningsprogram är en ovärderlig del av paketet som du får när du köper en produkt från MonZon.

Kategorier
Handla
Information